„VELO Šiauliai“ komandos 2018 metų sezono rezultatai - VELO ŠIAULIAI

2018 metų apžvalga

2018-12-20

2018 metų sezono startas ir tikslai

Šį sezoną debiutavome kaip „VELO Šiauliai“ komanda. Dalyvavome 8-iuose Lietuvos Plento Taurės ir 4-iuose Miestų Taurės etapuose, Šiluvos Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti varžybose, Jonavos GF (Gran Fondo, nevaržybinis maratonas), Vilniaus Velomaratone, Velopeak 500 v2, Elektrėnų GF (nevaržybinis maratonas). Ir kaip gi mums sekėsi? Sezono startui buvome išsikėlę tokius tikslus sau: tinkamai atstovauti mūsų gimtąjį miestą ir kovoti dėl medalių visose varžybose bei mėgautis kiekvienu kilometru nevaržybiniuose maratonuose.

Gediminas Bagdonas

Pirmos varžybos. Pirma pergalė

Pirmos varžybos, kuriose dalyvavom vyko Šiluvoje, Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – mečiui paminėti. Pirmas blynas tikrai neprisvilo. Čia Artūras Buivydas finišavo pirmas, o mes kaip komanda pirmą kartą lipome ant apdovanojimų pakylos. VELO Šiauliai užėmė 1-ą vietą!!!

Artūras ir toliau rinko medalius. Baisogaloje ir Anykščiuose (Viešintose) laimėjo 3-ias vietas V30 kategorijoje. Plento Taurės Šakių etapas mums nebuvo labai sėkmingas. Likus 2km iki finišo, žiedinėje sankryžoje Egidijus paslydo ant žvyro ir skaudžiai griuvo. Sukaupęs visas jėgas, skilusiu šalmu, su žaizdomis ant kojų ir rankų, jis finišuoja 96. Artūrui visai netoli finišo koją sutraukia mėšlungis, bet jis sugeba finišuoti 97. Labai nepasiseka ir Ryčiui. Jis išlekia iš trasos, išvengia griūties, bet sulaužo galinį ratą ir varžybų nebaigia. Miestų Taurės Gargždų etapas negailestingas buvo Andriui. Maždaug antro rato paskutiniame trečdalyje jis praduria padangą, todėl varžybų nepabaigia. Ukmergėje(Lyduokiuose) Sigitą lydi sėkmė. Jis iškovoja 3-čią vietą V50. Kaišiadorių varžybose puikiai pasirodė Vytas. Jis užėmė 3-ią vietą C distancijoje V50, o VELO Šiauliai – 3-ią vietą komandinėje įskaitoje!

siluva 2018

Liepos mėnesį komandoje įvyko skaudi netektis. Anapilin išėjo mūsų kolega, puikus dviratininkas, Lietuvos MTB čempionas Sigitas Aleksonis… Sekančias Plento Taurės varžybas, vykusias Šilalėje, skyrėme Sigito atminimui pagerbti.

Savo namų trasoje Šiauliuose, mums ir vėl sekėsi. Artūras užėmė 3-ią vietą, o Mindaugas 3-ią vietą C –distancijoje V19 grupėje. Tai buvo paskutinis Miesto Taurės etapas. Susumavus visus etapus VELO Šiauliai iškovojo garbingą 2-ą vietą bendroje įskaitoje!!! Jėga!

Plento Taurės Elektrėnų (Semeliškių) etapas jau nuo pat pradžių buvo nesėkmingas. Gvidui prieš pat startą nuleido padangą, todėl teko greitai pasikeisti ratą. Įpusėjus varžybų pirmam ratui, pagrindinėje grupėje -didelė griūtis. Mažiausiai nukentėjo Egidijus, atsistojęs sugeba finišuoti, pagrindinės grupės taip ir nepavijęs. Labiausiai nukentėjo į griūtį papuolęs Gvidas. Suplėšyti marškinėliai, žaizdos ant rankų ir kojų, prakirstas galinis ratas. Varžybos jam baigėsi. Artūras taip pat griuvo, pradūrė priekinį ratą, bet žaizdų išvengė. Gvidas gelbėdamas komandos draugą, atidavė savo priekinį ratą ir Artūras sugebėjo pasiekti finišą.

Velo Siauliai

Pergalė 2018 metų Velomaratone Vilniuje

Rugpjūtį dalyvavome Velomaratone. Artūras Buivydas finišo liniją kirto PIRMAS!!! Ir Benediktas Vanagas jam tvirtai spaudė ranką. Nespėjęs nurimti, Lietuvos Plento Taurės Lazdijų etape Artūras ir vėl finišuoja pirmas bendroje įskaitoje, taip pat ir V30 grupėje užima 1-ą vietą! „VELO Šiauliai“ – 1 vietą komandų įskaitoje!!! Super!

Lietuvos Plento taurės lemiami etapai

Prieš pat Lazdijų etapą, rugsėjo 1d Artūras, Egidijus ir Mindaugas metė sau iššūkį ir sudalyvavo Domus Lumina Velopeak 500 Grand Prix v.2 lenktynėse. Taigi pasakojimas apie tai. Startavome labai gražioje vietoje Svencelėje, prie Kuršių marių. Viso buvo 58 dalyviai. Viskam vadovavo Tomas Vaitkus. Startavo dviratininkai vienas paskui kitą, Tomui ištraukus lapelį su jų pavarde. Pats pirmas iš mūsų startavo Mindaugas (nr.6), iš kart po jo Egidijus(nr.7). Artūras startavo 30. Mindaugas pasirinko MTB dviratį, Artūras ir Egidijus mynė su plentiniais. Reikėjo įveikti apie 80 km. Trasa buvo prastoka – 50% žvyrkelio, 50% asfalto. Išmynėm dar su šviesa, o finišavom jau įsijungę prožektorius. “Buvo sunku, bet įveikiama”- tai pirmi Artūro žodžiai jau finišavus. Jis visą trasą įveikė per 2:14:10 ir užėmė 13 vietą. Egidijus trasoje užtruko 2:25:15 ir užėmė 30 vietą, o Mindaugas 2:30:23 ir finišavo 39.

Paskutinis Platelių etapas pagailėjo gero oro. Šiek tiek nepasisekė Artūrui, finišo sprinte koją sutraukia mėšlungis. Tačiau jis sugeba užimti 3-ią vietą bendroje įskaitoje ir 3-ią V30 kategorijoje, o mes 3-ią vietą komandų įskaitoje. Šis etapas buvo paskutinis, taigi ir vėl vyko viso sezono apdovanojimai. Artūras savo amžiaus grupėje V30, pagal viso sezono rezultatus, laimėjo 3-ią vietą, o„VELO Šiauliai“ komandinėje sezono įskaitoje 3-ią vietą!!!

Per visą sezoną nesulaikomas buvo Artūras – laimėjo net 10 medalių!!! ŠAUNUOLIS! „VELO Šiauliai“ komanda iškovojo 6-ias taures!!!

Taigi sezonas buvo tikrai sėkmingas. Tad galime tvirtai pareikšti– mes pajėgūs nugalėti!!!

Sekančiame sezone tikimės sulaukti mūsų gretų pagausėjimo, gal ir moterų sulauksime. Kviečiame jungtis į draugišką, mėgėjišką VELO Šiauliai dviračių entuziastų komandą. Kuo daugiau dviratininkų tuo smagiau bus kelyje. Nebūtinai reikia būti super pajėgiu dviratininku, svarbu mėgti dviratį ir turėti norą garsinti savo gimtąjį miestą ir jaustis komandos dalimi.

Vytas Severovas

„VELO Šiauliai“ varžybų sezono rezultatai

Miestų Taurė 2018 (B grupė):
Artūras Buivydas 8-as, (6-as V30)
Gvidas Kaupas 15-as, (4-as V40)
Egidijus Kavaliauskas 16-as, (5-as V40)

Komandinėje įskaitoje 2-a vieta

Lietuvos Plento Taurė 2018 (B grupė):
Artūras Buivydas 12-as, (3-as V30)
Andrius Gedminas 31-as, (8-as V30)
Egidijus Kavaliauskas 32-as, (7-as V40)
Gvidas Kaupas 51-as, (11-as V40)
Rytis Severovas 70-as, (23-as V30)
Nerijus Oftas 76-as, (25-as V30)
Mindaugas Stankus 84-as, (15-as V19)

Komandinėje įskaitoje 3-ia vieta

Lietuvos Plento Taurė 2018 (C grupė):
Vytas Severovas 79-as

Velomaratonas 2018 (B grupė) :
Artūras Buivydas 1-as
Mindaugas Stankus 14-as
Andrius Gedminas 18-as
Egidijus Kavaliauskas 21-as
Gvidas Kaupas 35-as

Nuotraukų ir straipsnio autorė: Živilė Kavaliauskienė.